Predstavljeni rezultati važnih studija za obnovu rijeke Save kod Zagreba

 
Prošli tjedan, 23. i 24. rujna, održan je redoviti sastanak članova mreže SavaParks Network. Na sastanku su članovima mreže prezentirani rezultati dviju studija za restauraciju rijeke Save od Brežica do Rugvice i poplavne nizine u dijelu spačvanskih (RH) i bosutskih šuma (SRB). Prezentacije su održali Stephan Senfter iz tvrtke REVITAL i Susanne Glatz-Jorde iz tvrtke E.C.O.

Raspravljali smo o novim projektima te je predstavljen koncept projekta „Sava Livade - The Green Treasure of Sava River“ za očuvanje vrijednih travnjačkih staništa u slijevu rijeke Save, a članovi su izvješteni i o napretku razvoja projekta za unaprjeđenje održivog turizma u zaštićenim područjima kojima upravljaju članovi mreže.

Drugi dan sastanka bio je posvećen biranju predstavnika partnerskih institucija u upravnom odboru mreže SavaParks Network. Za članove odbora predloženi su Tara Sukic (Njemačka), Tomaž Jančar (Slovenija), Valerija Hima (Hrvatska), Haris Hadžihajdarević (Bosna i Hercegovina) i Alen Kiš (Srbija). Dio kandidata čeka potvrdu čelnika institucija za koje rade prije nego upravni odbor službeno započne s radom. Sastanak je završio terenskim obilaskom posebnog rezervata šumske vegetacije „Lože“ koji je smješten unutar Natura 2000 područja Spačvanski bazen.

©SavaParks Network 2020.        Disclaimer        E-mail: info@savaparks.eu